DESCOBRINT LA D.O. COSTERS DEL SEGRE
Raimat és sinònim de qualitat i de la lluita per aconseguir-la, ja que els seus inicis van resultar ser una prova de foc per a la família Raventós, que va apostar per un terreny abandonat, desèrtic, a les terres de Ponent lleidatanes amb l'esperança d'elaborar vins que poguessin competir en qualitat amb els caves que el seu celler mare, Codorníu, produeix des de fa més de quatre segles.
La família Raventós es va unir als Codorníu el 1659 mitjançant el matrimoni del viticultor Miquel Raventós amb l'hereva de la masia de Can Codorníu. Va ser el seu nét, Manuel, gran visionari, qui es va embarcar en l'aventura de trobar les terres que aixecarien un dels imperis vinícoles espanyols més grans.
Un somni fet realitat
Raventós va aconseguir convertir la seva propietat acabada d'adquirir en un cas únic de colonització agrària a l'Europa del segle XX. El miracle de Raimat és conseqüència d'una obra d'enginyeria hidràulica faraònica que va aconseguir convertir en regadiu unes terres seques, sotmeses a un clima continental, que portaven gairebé 300 anys abandonades i patien problemes de salinitat. Durant els anys que van seguir la Primera Guerra Mundial, va fer construir quilòmetres de sèquies i un pantà per portar l'aigua des del canal d'Aragó i Catalunya, recentment inaugurat, a les terres de Raimat. Al mateix temps, i amb l'objectiu de reduir la sal, va plantar milers d'arbres, la majoria xops, amb els quals construiria més tard les caixes per al vi escumós que s'elabora a Codorníu.
El 1918, es va encarregar a l'arquitecte Joan Rubió, deixeble de Gaudí, la construcció del celler, que es va convertir en el primer edifici de formigó forjat d'Espanya. Al llarg dels seus cent anys d'història, Raimat ha estat pionera en moltes altres facetes, fet que el converteix en un dels cellers més innovadors d'Europa, especialment en tècniques de viticultura.
La joia de Costers del Segre
Actualment, i amb una extensió de més de 2.000 hectàrees, Raimat és la vinya més gran d'Europa a les mans d'un únic propietari.
Del raïm al paladar
- La línia Raimat Clamor, que inclou un negre, un blanc i un rosat.
- La col·lecció Abadia, formada per dos negres, un blanc i un rosat.
- La col·lecció Terra, que compta amb un sol vi, un blanc ecològic a base de Chardonnay.
- La col·lecció Castell de Raimat, que és també la més gran, ja que inclou quatre negres monovarietals (a base de Cabernet Sauvignon, Ull de llebre, Merlot i Syrah), i quatre blancs també elaborats a partir d'una sola varietat de raïm (Chardonnay, Albariño, Xarel·lo i Chardonnay envellit en bóta).
- La col·lecció Vallcorba, nom sota el qual es comercialitza un sol negre.
- La col·lecció de Cava, escumosos elaborats a partir de raïm Chardonnay que recorden la filiació del celler amb Codorníu.
- I la col·lecció Ànima, amb què Raimat pretén commemorar l'aniversari del seu centenari mitjançant dos vins de gran qualitat, un negre i un blanc, i que respon a la voluntat del celler de crear uns vins exclusius per al canal de l'Hostaleria Selecta i les Botigues Especialitzades.