Vi Negre Hi ha 91 productes

Conegueu la nostra selecció de vins negres

El vi negre

Parlar de la història del vi és com parlar de la història de la humanitat, ja que han transcorregut paral•lelament.

Ja s'elaboraven begudes a partir del raïm entorn de l'any 6000 a. C. però no va ser fins a l'Edat de Bronze quan es va produir el naixement del vi.

Pels estudis arqueològics es poden situar les primeres collites en Sumer, en les fèrtils terres regades pels seus rius, al Pròxim Orient. Des d'allí va arribar a Egipte, on es va conrear la vinya en les ribes del Nil.Més tard es va expandir per Europa Occidental a través de les rutes comercials, arribant fins a la Xina.

Com es fa el vi negre?

En la pell del raïm es troben els poli fenols, causants del color resultant del vi. Durant la fermentació, el temps de contacte entre el most i la seva pell és el que determina la pigmentació.

Les fases que formen el procés d'elaboració del vi són comuns a totes les varietats:

  • Verema: és la recollida del raïm. La collita es realitza entre els mesos de setembre o octubre, depenent de quan el raïm aconsegueixi el seu punt òptim de maduració.
  • Despalillado: una màquina s'encarrega de separar els grans de raïm de la part verda del ram.
  • Premsatge: una premsa pneumàtica “rebrega” els grans sense moldre'ls perquè alliberin el suc o most i la polpa.
  • Maceració: El raïm premsat i el seu suc són portats a atuells d'acer inoxidable, fusta o ciment, perquè prenguin contacte les substàncies de la pell i es difonguin en el suc. Segons el tipus de vi que es vulgui elaborar, aquest procés pot ser més o menys prolongat.
  • Embotellat: una vegada en l'ampolla, és aconsellable mantenir el vi en un lloc fresc i fosc per a poder envellir. Ha de ser en posició horitzontal perquè el vi cobreixi permanentment el tap.

Quants tipus de vi negre hi ha?

Són innombrables els tipus de vi que existeixen i molts els termes que s'usen per a descriure'ls i classificar-los.

En línies generals podem classificar-los segons:

  • . El temps d'envelliment en la barrica i en l'ampolla, aquests poden ser jove, criança, reserva i gran reserva.
  • . La quantitat de tipus de raïm que intervenen en la producció. Pot ser varietal (un sol tipus de raïm) o multivarietal (a partir de dues varietats de raïm).

Les combinacions són infinites ja que existeixen més de 4.500 varietats reconegudes de raïm vinificables.

Comprar vi negre online

A BO de Shalom som especialistes en la venda de vins online, trobarás un ampli assortit de vins negres a la nostra botiga.

Com es consumeix?

És important servir el vi a la temperatura correcta, ja que aquesta pot alterar molt el seu sabor. Segons la seva acidesa i la seva aroma ha de triar-se la temperatura adequada perquè s'expressin millor les aromes.

El vi negre es refreda entre els 12 a 18 °C com a màxim. Si la temperatura és més elevada s'accentuarà el grau alcohòlic i es dissimularà el seu sabor.

Quan el vi acompanya a altres aliments l'ideal és que els sabors es complementin. Aquest és el concepte de maridatge, l'objectiu del qual és crear sensacions noves amb la unió del vi i el menjar. A l'entorn de l'hostaleria és el sommelier l'encarregat de suggerir les combinacions als comensals.

Filtres activats

Vi Negre Quest

Comprar vi negre Quest del Castell d'Encús Venda de vi Quest online Color del vi:negre Coupage: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot i...

36,57 €

Purgatori

Comprar vi Purgatori criança Venda de vi negre criança Purgatori online Nou celler de Miguel Torres a terres de Ponent amb 15 mesos de criança en...

31,05 €

Luis Cañas

Comprar vi negre Luis Cañas del celler Luis Cañas Venda de vi negre Luis Cañas criança online L'expressió rioja mes fidedigna 18 mesos en barriques...

15,21 €