Vi Blanc Hi ha 45 productes

Conegueu la nostra selecció de vins blancs

El vi blanc

L'anomenat vi blanc és una varietat de vi les tonalitats del qual fluctuen entre una diversitat de grocs. Des del groc pàl•lid, que correspon als vins més joves fins al groc fosc, que es troba en els vins amb major temps de criança.

Segons la seva tonalitat, a través del sentit de la vista podem intuir les propietats del vi com ara el seu cos, acidesa, varietat de raïm…etc.

A través de l'olfacte i el gust serà quan es confirmin les nostres suposicions. En el tast podrem conèixer totalment un vi, fins i tot la varietat amb la qual s'ha elaborat.

Com es fa el vi blanc?

Són diversos els factors que donen el color del vi.

Podríem pensar que el vi blanc procedeix únicament del raïm blanc, però hi ha també alguna varietat de raïm negre utilitzat per a produir el vi blanc. El color del raïm no és el que determina el resultat final, ja que el color del most en tots els casos és transparent.

En la pell i les llavors del raïm és present una substància anomenada tanins. Aquests compostos químics són els que en funció del temps que es trobin en contacte amb el most durant la fermentació, permetrà que es dissolguin i donin el color desitjat.

Quant al sabor, els tanins el potencien aportant aquesta sensació d'aspror, sequedat i amargor.

Les varietats de raïm amb alta càrrega de tanins, com la Syrah o la Mencía, tenen la propietat de poder envellir durant més temps. Donant així major cos i estructura al vi.

Els tanins no solament es troben en el raïm, també són presents en la fusta, per la qual cosa els vins emmagatzemats en barrica de roure o fusta veuen afectats el sabor final de la beguda.

Segons el cep o vinya del qual provingui cada vi tindrà la seva coloració característica. Les vinyes localitzades en zones septentrionals o muntanyenques presenten unes condicions òptimes per a la producció de vins blancs secs, ja que el raïm blanc madura amb una temperatura inferior al raïm vermell.

El color del vi enfosqueix quan les ampolles no han estat conservades protegint-les de l'aire i de la llum. Quan aquest adopta un color ocre més opac i sense lluentor ens indica que s'ha tornat defectuós.

Quants tipus de vi blanc hi ha?

El vi blanc sec: és el més comú, popularment conegut per vi de taula. En aquest cas el most s'ha deixat fermentar completament, per la qual cosa al transformar-se el sucre en alcohol dóna com a resultat una beguda de major grau alcohòlic i acidesa amb una concentració de sucre d'entre un i tres grams per litre.

El vi blanc dolç: el que fa que un vi blanc sigui dolç és que la seva fermentació és interrompuda abans que els sucres es converteixin en alcohol. També és important deixar madurar molt més temps el raïm perquè es tornin més dolços i desaparegui la seva acidesa.

El vi blanc espumós: el diòxid de carboni de la fermentació es manté dissolt en el vi i es converteix en gas quan s'obre l'ampolla.

Hi ha diversos tipus entre els quals destaca el Cava com a producte per excel•lència i que es produeix únicament a Espanya. Uns altres serien els elaborats amb les varietats Chardonnay, Albariño o Verdejo. I ja fora de les nostres fronteres el Champagne és el més conegut.

Comprar vi blanc online

A BO de Shalom som especialistes en la venda de vins online, trobaràs un ampli assortiment de vins blancs a la nostra botiga.

Com es consumeix?

Entre 10 i 12° és la temperatura òptima per a assaborir la seva acidesa.

En l'aperitiu, ens serveix per a obrir l'apetit. Marida molt bé amb fruita seca, formatges i embotits.

En el menjar harmonitza sobretot amb peixos i mariscos, encara que també amb carns blanques.

En les postres ha de tenir-se en compte que la dolçor del vi ha de ser almenys igual que la del plat. Són molt bons aliats de les postres a base de fruites, pastissos i xocolates.

En l'elaboració de receptes de cuina, el vi blanc és ingredient indispensable per a realitzar uns excel•lents guisats i salses.

Filtres activats

Vi Blanc Taleia

Comprar vi blanc Taleia del celler Castell d'Encús Venda de vi blanc Taleia online Vi jove d'alta muntanya Pirineus de Lleida Color del vi: blanc...

25,01 €

Vi blanc Ekam

Comprar vi blanc Ekam del celler Castell d'Encús Venda de vi Ekam online Vi blanc jove amb fermentació parcial en cubs de pedra natural del segle...

25,01 €

Vi Blanc Rubiols

Comprar vi blanc Rubiols Venda de vi blanc Rubiols online Vi blanc amb criança de gaire be 14 mesos, primer en barriques de roure francés i després...

22,99 €

Les Brugueres

Comprar vi blanc jove Les Brugueres Venda de vi blanc Les Brugueres online UN VI EXTRAORDINARI DE LA CONRERIA DE SCALA DEI Color del vi: blanc...

16,00 €

Vi Blanc Auzells

Comprar vi Blanc Auzells del celler Tomas Cusiné Venda de vi Blanc Auzells online Vi de selecció dels millors raims blancs del celler Curt pas per...

11,08 €

Vi blanc Perfum

Comprar vi blanc Can Sumoi de lceller Raventós i Blanch Venda de vi Can Sumoi online La serralada litoral i el Mediterràneo, microclima ideal. Un...

9,50 €

Vi blanc Mireia

Comprar vi blanc Mireia de Cellers Pinord Venda de vi blanc Mireia online Varietats alsacianes molt ben ensamblades des de fa molt anys. Tradició i...

8,74 €