Syrah Hi ha 34 productes

Vins varietals o coupages elaborats amb raïm Syrah

Vins de raïm Syrah

El raïm syrah, també anomenada raïm shiraz, és un raïm negre que es cultiva al món sencer i s'empra sobretot per a la producció de vi negre. les anàlisis d'ADN dels anys 90 del passat segle, van treure a la llum que el raïm syrah era descendent de 2 tipus de raïm negre de el s...

Vins varietals o coupages elaborats amb raïm Syrah

Vins de raïm Syrah

El raïm syrah, també anomenada raïm shiraz, és un raïm negre que es cultiva al món sencer i s'empra sobretot per a la producció de vi negre. les anàlisis d'ADN dels anys 90 del passat segle, van treure a la llum que el raïm syrah era descendent de 2 tipus de raïm negre de el sud-est de França, la duresa i la mondeuse blanche. La syrah no ha de ser confosa amb el raïm petite sirah, que és una altra forma de cridar al raïm Durif, que és un encreuament entre la syrah i la peloursin que es conrea des de 1880.

La personalitat i el sabor dels vins fets a partir de raïm syrah està fortament influïts pel temps climàtic que va fer quan es van cultivar el raïm. La climatologia moderada (com els de el nord d'el val de el Roine i unes parts de la AVA Walla Walla de l'estat de Washington) tendeixen a generar un vi de cos mig-complet i amb nivells mitjans-alts de tanins, com sabors a mora, menta i pebre negre. Les climatologies càlides (com els de Creta, Sant Joan a l'Argentina i el val de Barossa d'Austràlia) els vins són més consistents, amb molt més cos, tanins més subtils i notes a melmelada de fruita, anís i a terra. En moltes zones, l'acidesa i els nivells tànics de la syrah li donen més capacitat de per envellir correctament.

On es conrea el raïm Sirah?

El raïm syrah s'usa tant per a vins monovarietals com per cupatges. L'any 2004 la syrah es va transformar en la setena raïm més plantada al món sencer, tenint especial rellevància a Argentina, França, Xile, Sud-àfrica, la Hawke 's Bay de N. Zelanda, Baixa Califòrnia, Califòrnia, l'estat de Washington i múltiples zones australianes com Barossa, Coonawarra, el val de Hunter, el riu Margaret i el McLaren Vale.

A Espanya, el raïm syrah es va començar a conrear a Alacant, però en l'actulidad ja es conrea en altres regions com Extremadura, la Manxa o Aragó.

Quin aspecte té el Sirah?

El seu color és una de les seves principals virtuts. Pel seu color intens i profund és un negre que fàcilment distingible per la seva tonalitat violeta intensa. En boca el sabor és d'un vi robust i molt ben estructurat.

Quin tipus de vi ofereix?

Els vins elaborats amb raïm syrah acostumen a tenir molt gust i bon cos, ja que és un tipus de raïm que genera vins amb un extens rang de sabors, en dependència de el temps, el terrer, la vinya i les pràctiques vitícoles.

Les aromes poden canviar de violetes, fruits foscos, cafè espresso, xocolata i pebre negre. No hi ha aroma que pugui considerar propi d'aquest vi, tot i que acostumen a presentar-se aromes de móres i pebre. Les notes de sabor i aroma "primàries" es moderen i després es complementen amb notes terroses "terciàries", com el cuir i tòfona. Les notes de sabor i aroma "secudarias" s'associen amb altres pràctiques enològiques, com la criança en bóta i al llevat.

Més

per pàgina

TRANSPORT URGENT

PAGAMENT SEGUR

PROTECCIÓ DE DADES

ATENCIÓ TELEFÒNICA

Visa/Mastercard/PayPal

BO DE SHALOM recorda que no està permesa la venda de begudes alcóholiques a menors de 18 anys. Consumir amb moderació es gaudeix millor

Wine in moderation

Utilitzem Cookies pròpies i de tercers per realitzar els anàlisis de la navegació dels usuaris i d’aquesta manera poder oferir un millor servei. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Més informació acceptar